Het bedlinnen van je dromen. Is dat in katoen, satijn katoen of percal katoen?

17-02-2024

Ben je op zoek naar duurzaam beddengoed, gemakkelijk te onderhouden en hypoallergeen, dan is katoenen beddengoed een goede keuze voor jou. Wij hebben beddengoed in 100% katoen, satijn katoen en percal katoen. We leggen je hieronder even de verschillen uit.

KATOEN

Een katoenen dekbedovertrek is voor veel mensen een bekende en veilige keuze.

Katoen is een natuurlijk materiaal afkomstig van de katoenplant. Dit natuurlijke materiaal is luchtdoorlatend en voelt koel en fris aan. Daarnaast is katoen sterk vochtregulerend, dit is fijn voor mensen die veel transpireren. Katoen is van nature een zeer stevig materiaal. Een katoenen dekbedovertrek is ook nog eens vriendelijk voor de portemonnee.
Over het algemeen is katoenen beddengoed goedkoper dan satijnen en percal beddengoed.

SATIJN KATOEN

Zoek je beddengoed met een luxe uitstraling? Dan is een satijn-katoenen dekbedovertrek echt iets voor jou! De glans geeft het beddengoed een luxe en dure uitstraling.

Wist je dat satijn geen materiaal is, maar een weeftechniek? Bij deze weeftechniek worden de draden heel dicht op elkaar (>200 draden per inch) en anders geweven dan katoen en percal, waardoor er een soepele en glanzende stof ontstaat. Ons satijn katoenen beddengoed wordt geweven uit katoen, hierdoor wordt het materiaal ook wel satijn-katoen genoemd.

Er wordt gezegd dat satijnen beddengoed zorgt voor glanzend zijdezacht haar, minder rimpels en een zuivere huid. Dit komt door de zachte glans en gladde satijnbinding. Daarnaast is satijn ook nog eens luchtdoorlatend en vochtregulerend. Doordat de draden dicht op elkaar geweven zijn heeft de stof niet tot nauwelijks de neiging om te kreuken. Wat wil je nog meer.
Door het intensieve productieproces is de prijs van een satijn katoenen dekbedovertrek hoger dan die van gewone katoen.

PERCAL KATOEN

Percal is een weeftechniek net als satijn. De draden worden dicht op elkaar geweven, maar zonder glans die kenmerkend is aan satijn. Dit komt doordat er gebruik gemaakt wordt van een platbinding. Percal is in wezen de luxere variant van katoen. Katoen kan pas benaming percal krijgen als het een binding heeft van 200 draden per inch.

Perkal wordt gemaakt van 100% katoen en heeft daarmee ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vochtabsorberend. Percal beddengoed heeft een heerlijk zacht en crispy gevoel. Percal heeft nog meer voordelen, namelijk: het materiaal is soepel, comfortabel en voelt koel aan. Percal blijft door de weefdichtheid lang mooi en gaat niet snel pluizen. Percal beddengoed is makkelijk in onderhoud. Je kunt een percal dekbedovertrek wassen op 60 graden, drogen in de droogtrommel (op lage temperatuur) is ook geen probleem.


De ene kwaliteit is dus niet beter dan de andere. Het gewoon een kwestie van smaak.