Persoonlijk Slaapadvies

JOUW NACHTRUST PERSOONLIJK AANGEPAKT

Een goede nachtrust is de basis voor een gezond leven. Elke nacht doen we nieuwe energie op voor de volgende dag. Daarom is slapen in het juiste bed van levensbelang. 

Maar wat is nu het beste bed voor jou? 
Een boxspring, of toch een lattenbodem? Een zachte matras of een matras met meer stevigheid?

Als persoonlijk slaapadviseur helpen wij je graag bij het vinden van het bed dat echt bij jou past. En heb je je keuze gemaakt, dan laten we jouw bed op maat maken en komen wij het persoonlijk plaatsen.

De 10 geboden voor een goede nachtrust

1. Voorbereid gaan slapen: ontspan, eet en drink niet te veel voor je gaat slapen.
2. Maak van je slaapkamer geen nest: verlucht je kamer en verschoon je beddengoed regelmatig. Ideale temperatuur is 16 à 18 graden.
3. Buiten met dat lawaai: zorg ervoor dat het zo stil mogelijk is in je kamer.
4. Een goed bed is goud waard: met een goed bed bedoelen we een matras en een bodem die voldoende ondersteunen. Vervang jouw matras elke 10 jaar.
5. Kies een bed dat bij je past: houd rekening met je lengte, gewicht, slaaphouding, eventuele allergieën en transpiratie bij de keuze van je matras en bedbodem.
6. Ook je kussen is een hoofdzaak: je kussen moet een goede ondersteuning geven en om de 3 jaar vervangen worden.
7. Volg je eigen ritme: het staat vast dat het beter is om kort maar krachtig te slapen dan lang en onrustig. Hoewel de ene persoon al meer slaap nodig heeft dan de andere.
8. Een goede bedbodem moet niet alleen ondersteuning geven aan je rug, maar ook aan je matras.
9. Weg met die versleten matras: omdat een matras na 10 jaar niet meer voldoet aan kwalitatieve en hygiënische normen, kan ze de oorzaak zijn van rugpijn en allergieën.
10. Zie het groot: elke nacht draai je je 40 tot 70 keer om. Voldoende plaats is belangrijk.

HOE HERKEN JE EEN KWALITEITSVOLLE BOXSPRING?

Er is een boxspring voor iedereen.
Een boxspring is immers volledig personaliseerbaar 
én verkrijgbaar in alle prijsklassen. 
Hoe herken je een kwaliteitsvolle boxspring? Waarop moet je letten wanneer je een boxspring koopt? Wat kost een goede boxspring? Wij geven je met plezier enkele handige tips. Hou ze zeker bij de hand als je jouw perfecte boxspring gaat zoeken. Zo ben je 100% zeker dat je waar krijgt voor je geld én dat je jarenlang tevreden blijft van je aankoop.

De binnenkant van de boxspring

Informeer je altijd over de grondstoffen en materialen waaruit de boxspring is samengesteld. Een kwalitatieve boxspring heeft een verenkern en wordt afgewerkt met zachte materialen. Deze zachte materialen zijn meestal drukverdelers en schuimen. Goedkopere boxen gebruiken een verenkern van bonnelveren - of helemaal geen verenkern - terwijl kwalitatievere boxen pocketveren bevatten. Ook de aanwezigheid van een antislipspiegel bovenop de boxspring - waardoor je matras niet kan verschuiven - heeft een impact. Sommige antislipspiegels hebben een 3D-structuur en zorgen voor een optimale ventilatie.

De buitenkant van de boxspring

Nu de binnenkant is goedgekeurd, moeten we ook nog even de buitenkant bekijken. Inspecteer de stoffen die gebruikt werden. Tegenwoordig is er een uitgebreide collectie stoffen beschikbaar die bijzonder onderhoudsvriendelijk zijn. Hou ook oog voor detail, want een dubbele stiknaad in de bekleding betekent vaak een hogere kwaliteit en een langere levensduur van je boxspring. 

WAAROP MOET JE LETTEN WANNEER JE EEN BOXSPRING KOOPT?

• Een houten bak zonder veren draagt niets bij tot je slaapcomfort. Het is goedkoper, maar lang niet zo degelijk. Zorg dus zeker dat je boxspring een verenkern heeft.

• Een boxspring met bonnelveren is het goedkoopst. Ze zijn veerkrachtig en ventileren goed, maar bewegen niet afzonderlijk van elkaar en bieden hierdoor een minder goede ondersteuning. Pocketveren bewegen wél afzonderlijk. De beste boxsprings bevatten dan ook dit type veren.

• Zorg dat de totale hoogte van je boxspring aangenaam is om in en uit bed te stappen. Die totale hoogte wordt bepaald door de hoogte van je boxspring zelf, de hoogte van de poten die je er onder zet én de hoogte van je matras. Een ideale instaphoogte is ongeveer 55cm-65cm.

• Het hoofdbord, de pootjes en de stofkeuze bepalen voor het grootste deel de stijl van je boxspring.

• Wil je nog makkelijk kunnen poetsen onder je boxspring? Neem dan een boxspring met pootjes van minimum 12 cm.

• Kijk je vaak tv in bed of lees je een boek voor het slapengaan? Bekijk dan zeker ook de elektrische boxsprings.


KIES HET HOOFDKUSSEN DAT BIJ JE PAST!

Vergis je niet: het juiste hoofdkussen is minstens even essentieel voor een gezonde nachtrust als je matras. Het bepaalt immers de positie van je hoofd en nek, en zorgt ervoor dat je wervelkolom in een rechte lijn op de matras rust. Het juiste hoofdkussen kiezen is dan ook iets waar je best wat aandacht aan besteedt. En gelukkig helpen wij je daarmee. 

BlogDE BESTE MATRAS VOOR JOUW BABY

De stevige kern van de Air baby matras is ideaal voor je baby. Hij biedt voldoende steun aan het rugje en geeft daarom de beste ergonomische nachtrust.

Zowel de hoes als de kern zijn volledig wasbaar en makkelijk in onderhoud. De hoes kan in de wasmachine en de kern kan je in
1-2-3 afspoelen in een bad of douche.

De PES kern van de Air baby matras is luchtdoorlaatbaar. Hij vermindert het risico op verstikking aanzienlijk. Ook als je baby 's nachts vaak beweegt.