Wat is er belangrijk bij het kiezen van een nieuwe matras?

31-01-2024

De juiste matras vinden doet dan ook wat denken aan de man of vrouw vinden die bij je past: als je goed gekozen hebt dan beleef je de mooiste dromen, maar door snel-snel te kiezen kan je slechte nachten tegemoet gaan.

WAT IS ER BELANGRIJK BIJ HET KIEZEN VAN EEN NIEUWE MATRAS?

De juiste matras kiezen is voor iedereen anders. Niet omdat we moeilijk willen doen, maar omdat een matras moet afgestemd zijn op jouw lichaamsbouw en slaapprofiel.  

 • JE LENGTE EN LICHAAMSGEWICHT
  Dit is vooral een belangrijke factor voor het kiezen van de hardheid van je matras. Hoe zwaarder je bent hoe harder je matras moet zijn.
 • JE LICHAAMSBOUW
  Je lichaamsbouw is een bepalende factor voor de zoneverdeling, het type matras én de hardheid van de matras. Brede schouders of heupen? Zorg dan dat je matras op die plaatsen een aangepast comfortzone heeft
 • HEB JE VAAK LAST VAN NACHTELIJK TRANSPIREREN?
  Wanneer je last hebt van nachtelijk transpireren, is het aangeraden om een matras met goede ventilerende eigenschappen te kiezen – zoals een matras met pocketveren.
 • JE SLAAPHOUDING
  Je slaaphouding is zeer bepalend voor het type matras dat je moet kiezen. Ook de hardheid van je matras moet hieraan aangepast worden. Slaap je bijvoorbeeld op je buik? Kies dan zeker voor een iets hardere matras met niet al te veel zachte materialen boven de kern.
 • FYSIEKE KWAALTJES
  Vaak last van pijn in nek en rug? Zorg dat je wervelkolom een zo correct mogelijke ondersteuning krijgt. Een goed kussen speelt hier ook een belangrijke rol in.
 • JE (EVENTUELE) SLAAPPARTNER
  Is je partner heel verschillend qua lichaamstype en slaapbehoeftes? Dan kies je best een matras met 2 verschillende kernen. Zo krijgen jullie allebei het slaapcomfort dat jullie nodig hebben.
 • PERSOONLIJKE VOORKEUREN
  Sommige mensen weten dat ze graag op een harde of zachte matras slapen. Wij raden aan hier niet té veel rekening mee te houden. Let vooral op de elementen die belangrijk zijn voor een gezonde nachtrust. Je kan je matras nog altijd wat finetunen om ook aan je persoonlijke voorkeur te voldoen.
 • EVENTUELE ALLERGIEËN
  Wij hebben heel wat antiallergische matrassen in ons gamma. Last van huisstofmijt? Kies dan zeker voor een matras die hiertegen behandeld werd. Een latexallergie? Vermijd dan dit type materiaal en andere gelvarianten in de matras.

DE JUISTE MATRAS KIEZEN ALS KOPPEL

De tijd dat je als koppel echt alles moet delen, die is voorbij. Neem je matras, bijvoorbeeld. Terwijl je vroeger zelfs daar een compromis moest maken – hij hard, zij zacht, dus nemen we halfzacht – kan je nu jouw unieke lichaam de perfecte ondersteuning geven.

Bij De Thuisboetiek kan je een tweepersoonsmatras bestellen waarvan beide helften afzonderlijk afgestemd zijn aan de specifieke noden van elke slaper. Zo kan jij bijvoorbeeld op een hardere matras slapen en je partner op een aangenaam zachte matras. Alle voordelen van één gezamenlijke matras, maar met het persoonlijke comfort van een aparte matras. Zo krijgt de romantiek ook nog alle kansen.