Zorg goed voor je kussen

23-06-2023

Hoe onderhoud ik mijn hoofdkussen?
Een hoofdkussen gaat niet eeuwig mee en zal op tijd moeten vervangen worden. Doordat het gewicht van ons hoofd het kussen plat drukt, zal de ondersteuning afnemen. Om zo lang mogelijk te genieten van uw kussen, is een goed onderhoud dan ook van belang. Vervang uw kussen om de drie jaar! 

Tips voor het onderhoud van je kussen:

  • Schud het hoofdkussen iedere dag goed op en probeer het op regelmatige basis in de zon en frisse lucht te hangen, zeker als het vriest. Dit doodt huisstofmijt en houdt het kussen frisser en properder. 
  • Doe steeds een kussenbeschermer rond je hoofkussen. Deze hoes houdt uw kussen droog en beschermt het tegen eventuele verkleuring. De kussenbeschermer kan bovendien veel makkelijker gewassen worden.
  • Hoofkussens van polyester kunnen in de machine gewassen worden, maar dat is niet het geval voor alle hoofdkussens. Controleer daarom altijd het label en was uw kussen apart.

Uw kussen is aan vervanging toe als:

  • Er verkleuring optreedt. 's Nachts zweten we immers, wat ons hoofdkussen vervuilt en bacteriën de kans geeft om er te groeien.
  • Je opstaat met nekpijn. Het kussen ondersteunt je nek dan waarschijnlijk niet meer op de manier dat het zou moeten. Het kan natuurlijk ook zijn dat je kussen te dik of net te dun is voor jouw slaaphouding.
  • Je wakker wordt met een lopende of verstopte neus. Dit kan betekenen dat je allergisch bent voor de huisstofmijt in je hoofdkussen. Een nieuw kussen, liefst anti-allergisch kan het probleem oplossen.