Het ideale kussen voor jou

24-06-2023

Iedereen heeft een unieke lichaamsbouw en heeft een eigen slaappatroon. Bij de aankoop van een nieuw kussen is het zeer belangrijk om rekening te houden met je slaaphouding.Hoewel sommige mensen de neiging hebben om 's nachts te woelen en te draaien tussen verschillende posities, verkiezen de meeste mensen een bepaalde slaaphouding boven andere. Misschien bent je iemand die graag op de rug begint en dan op de zij rolt. Of misschien breng je het grootste deel van de nacht op je zij door en eindig je 's ochtends op je buik terwijl je de wekker uitzet en nog eens draait.

Rugslapers

Languit op bed liggen, gezicht naar boven, blik op oneindig en klaar om schapen te tellen. Op je rug slapen kan heerlijk zijn. Je lichaam kan volledig ontspannen en je bent in een mum van tijd vertrokken richting dromenland. Dit lukt echter alleen als je een goed kussen hebt. Als je op je rug slaapt moet je bij het zoeken naar een kussen vooral op je postuur letten. Idealiter probeer je enkele kussens uit met meerdere hoogteverschillen zodat je nek goed ondersteund wordt. Op die manier kan je zoeken welke hoogte van kussen ervoor zorgt dat jouw rugwervels en nekwervels op één lijn liggen.

Zijslapers

Is op je rug slapen niets voor jou en ben je liever de kleine-, of de grote lepel? Dan ben je ongetwijfeld een zijslaper. Zijslapers moeten ervoor zorgen dat het kussen dat ze aanschaffen dik genoeg is. Ook voor deze groep slapers is het cruciaal dat de nekwervels en rugwervels in één rechte lijn liggen. Het makkelijkste om je op te baseren bij de zoektocht naar een nieuw kussen is de schouderbreedte. Heb je brede schouders, dan ga je voor een dik kussen. Heb je smallere schouders, dan slaap je best op een dunner kussen.

Buikslapers

Op je zij of op je rug slapen is niets voor jou. Jij laat je liever van je mooiste kant zien? Dan heb je een klein beetje pech, want ergonomisch gezien is op je buik slapen de slechtst mogelijke positie. Als je op je buik slaapt ligt je hoofd namelijk altijd op één kant, en dat is onnatuurlijk voor je nek. Ben je echter een die-hard buikslaper en wil je toch deze positie behouden? Ga dan voor een zo laag mogelijk kussen, of gebruik simpelweg géén hoofdkussen.

Bovenstaande tips zijn algemeen. Het kan zijn dat je een zijslaper bent en toch verkiest om zonder kussen te slapen. Wie zijn wij om jouw comfort te bepalen? Het enige wat we doen is jullie helpen om de meest ergonomisch mogelijke oplossing aan te bieden zodanig dat jullie goed slapen. Nu, en in de toekomst!